Back to the roots. The project of a lifetime.

Local history, natural materials and handmade products. Back to the roots. S’Era de Pula is much more than a restaurant and a golf course. Pula is Romeo’s life.

An old 16th century manor house. The restaurant, opened in 1969, soon became a gastronomic reference of the time and one of the meeting places of high society.

In 2017, the owners decided to make a change and entrusted us with the project. We took their life as a guiding thread, seeking to transport the diner to another time. Each element breathes Mallorcan tradition, incorporating the materials and trades of the area.

The palm heart panelling of the bar was woven by a Mallorca craftswoman. The white earthenware crockery was handmade in a nearby workshop. The uniforms inspired by regional costumes and the old photographs that decorate some of the rooms remind of the former life of the place.

The garden covering more than 6000 square metres, which was recovered during the last renovation, provides the restaurant’s cuisine with fresh ingredients of the highest quality.

One of the most emotionally charged projects we have carried out so far. It is moving to see how people’s lives change.

Vuelta a las raíces. El proyecto de una vida.

La historia del lugar, los materiales naturales y lo hecho a mano. Vuelta a las raíces. S’Era de Pula es mucho más que un restaurante y un campo de golf. Pula es la vida de Romeo.

Una antigua casa señorial del siglo XVI. El restaurante, inaugurado en 1969, se convirtió al poco tiempo en un referente gastronómico de la época y uno de los lugares de encuentro de la alta sociedad.

En 2017, los propietarios decidieron dar un cambio y nos encargaron el proyecto. Tomamos su vida como hilo conductor, buscando trasladar al comensal a otro tiempo. Cada elemento respira la tradición mallorquina incorporando los materiales y oficios de la zona.

El revestimiento de palmito de la barra del bar fue tejido por una artesana mallorquina. La vajilla de barro blanco fue elaborada a mano en un taller cercano. Los uniformes inspirados en los trajes regionales y las fotografías antiguas que visten algunos espacios, recuerdan la vida previa del lugar.

El huerto de más de 6000 metros cuadrados que se recuperó con la última reforma, hace que la cocina del restaurante cuente siempre con ingredientes frescos de máxima calidad.

Sin duda uno de los proyectos con más carga emocional que hemos realizado hasta ahora. Es conmovedor ver cómo cambia la vida de las personas.

Words: Elena & Beatriz
Photographs: Las Perelli & S’Era de Pula

SHARE

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

SUBSCRIBE TO THE
NEWSLETTER

Keep up to date with the latest news from Las Perelli Studio.

Mantente al día de las novedades de Las Perelli Studio.